Restauracja

Zapraszamy do zamkowej restauracji!

W barokowych wnętrzach będą mogli się Państwo delektować zarówno tradycyjnymi regionalnymi specjałami, jak i przysmakami kuchni włoskiej.

Zobacz menu

 

Niezmiernie zachęcamy do skosztowania naszego czarnego makaronu z rakami według przepisu z 1895r, który w tym roku wszedł do Szlaku Kulinarnego „Polskie Skarby Kulinarne – Wrocław, Dolny Śląsk”.  link

Naszym Gościom polecamy deskę wędlin, które są wyrabiane u lokalnego masarza (na zamówienie) – trzyma się on wiernie tradycyjnych receptur i procedur wykonywania wędlin, dzięki czemu są one delikatne, a ich smak jest niepowtarzalny.

Nie można wyjechać z Kotliny Kłodzkiej bez spróbowania serów wyrabianych przez panią Agnieszkę Kość. Sery te były opisane w artykule w National Geographic jako specjał regionalny – powstają w 100% naturalny sposób, bez pasteryzacji, bez sztucznych kultur bakterii, bez konserwantów, z mleka od krów wypasanych na górskich łąkach. My serwujemy je w dwojaki sposób – albo jako deska serów różnego rodzaju, albo na grzance z białym podpuszczkowym serem;  oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i oregano.

Miłośnikom tradycyjnych potraw proponujemy również żurek robiony na zakwasie chlebowym, rosół na trzech mięsach, dziczyznę, kotlet z majerankiem i wiele innych przysmaków.

Dla zwolenników potraw włoskich mamy różne rodzaje pizzy, a dla kogoś kto nie obejdzie się bez słusznego kawałka krwistego mięsa hamburgery 100% wołowiny. Każdy znajdzie coś dla siebie!

A w chłodniejsze jesienne i zimowe dni można się ogrzać przy kominku z kubkiem gorącej czekolady lub dobrze przyprawionego grzanego wina.

Serdecznie zapraszamy!

Otwarte:

lipiec-sierpień:
codziennie w godz.: 12:00-20:00,

wrzesień-czerwiec:
pt-nd  w godz.: 12:00-20:00.