Zapraszamy do zamkowej restauracji!
W barokowych wnętrzach będą mogli się Państwo delektować zarówno tradycyjnymi regionalnymi specjałami, jak i przysmakami kuchni włoskiej.
Niezmiernie zachęcamy do skosztowania naszego czarnego makaronu z rakami według przepisu z 1895r, który w tym roku wszedł do Szlaku Kulinarnego „Polskie Skarby Kulinarne – Wrocław, Dolny Śląsk”. link
Naszym Gościom polecamy deskę wędlin, które są wyrabiane u lokalnego masarza (na zamówienie) – trzyma się on wiernie tradycyjnych receptur i procedur wykonywania wędlin, dzięki czemu są one delikatne, a ich smak jest niepowtarzalny.
Nie można wyjechać z Kotliny Kłodzkiej bez spróbowania serów wyrabianych przez panią Agnieszkę Kość. Sery te były opisane w artykule w National Geographic jako specjał regionalny – powstają w 100% naturalny sposób, bez pasteryzacji, bez sztucznych kultur bakterii, bez konserwantów, z mleka od krów wypasanych na górskich łąkach. My serwujemy je w dwojaki sposób – albo jako deska serów różnego rodzaju, albo na grzance z białym podpuszczkowym serem; oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i oregano.
Miłośnikom tradycyjnych potraw proponujemy również żurek robiony na zakwasie chlebowym, rosół na trzech mięsach, dziczyznę, kotlet z majerankiem i wiele innych przysmaków.
Dla zwolenników potraw włoskich mamy różne rodzaje pizzy, a dla kogoś kto nie obejdzie się bez słusznego kawałka krwistego mięsa hamburgery 100% wołowiny. Każdy znajdzie coś dla siebie!
A w chłodniejsze jesienne i zimowe dni można się ogrzać przy kominku z kubkiem gorącej czekolady lub dobrze przyprawionego grzanego wina.
Serdecznie zapraszamy!
Otwarte:
lipiec-sierpień:
codziennie w godz.: 12:00-20:00,
wrzesień-czerwiec:
pt-nd w godz.: 12:00-20:00.