Restauracja

Zapraszamy do zamkowej restauracji!

W barokowych wnętrzach będą mogli się Państwo delektować zarówno tradycyjnymi regionalnymi specjałami, jak i przysmakami kuchni włoskiej.

 

Naszym Gościom polecamy deskę wędlin, które są wyrabiane u lokalnego masarza – trzyma się on wiernie tradycyjnych receptur i procedur wykonywania wędlin, dzięki czemu są one delikatne, a ich smak jest niepowtarzalny.

Nie można wyjechać z Kotliny Kłodzkiej bez spróbowania serów wyrabianych przez panią Agnieszkę Kość. Sery te były opisane w artykule w National Geographic jako specjał regionalny – powstają w 100% naturalny sposób, bez pasteryzacji, bez sztucznych kultur bakterii, bez konserwantów, z mleka od krów wypasanych na górskich łąkach.

My serwujemy je w dwojaki sposób – albo jako deska serów różnego rodzaju, albo jako caprese z  białego podpuszczkowego sera; z pomidorami, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia , pieprzem i bazylią bije na głowę caprese z mozarelli!

 

Miłośnikom tradycyjnych potraw proponujemy również żurek robiony na zakwasie chlebowym, flaki staropolskie, kotlet rycerski i wiele innych przysmaków.

 

Dla zwolenników potraw włoskich mamy różne rodzaje makaronów, takich jak tagiatelle z kurkami, spaghetti alla carbonara czy penne ze szpinakiem i serem gorgozola Każdy znajdzie coś dla siebie!

 

A w chłodniejsze jesienne i zimowe dni można się ogrzać przy kominku z kubkiem gorącej czekolady lub dobrze przyprawionego grzanego wina.

Serdecznie zapraszamy!

Otwarte:

maj-wrzesień codziennie w godz.: 12:00-20:00,
październik-kwiecień pt-nd   w godz.: 12:00-20:00 (w dni powszednie otwarta kawiarnia dla zwiedzających).